A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Rekordösszegű kártérítést kell fizetnie, egy újabb aljas hazugsága miatt a TV2-nek!

4,5 millió forint sérelemdíjat ítélt meg másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Spéder Zoltánnak, akit még 2016-ban próbáltak lejáratni a TV2 Tények című műsorában. Elsőfokon a bíróság, rekord összegű, 5,7 millió forintos sérelemdíjat ítélt meg a számára, még 2016. novemberében, amivel szinte teljes egészében egyetértett az ítélőtábla. Kimondták, hogy a TV2 valótlan állításokat híresztelve megsértette Spéder jóhírnevét, magánélethez és magántitok védelméhez fűződő jogait. A sérelemdíj azért csökkent, mert másodfokon a bíróság nem ítélte meg olyan szigorúan a cégeire és gazdasági tevékenységére vonatkozó megjegyzéseket. Bodolai László, az ügyet végigvivő ügyvéd a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy

„Ez egy előremutató az ítélet, a bíróság tájékoztatása szerint ilyen mértékű sérelemdíjat korábban még nem állapítottak meg."

Azt is megjegyezte, hogy Spéder Zoltán a teljes összeget jótékony célra fordítja. A döntés jogerős, így a TV2-nek fizetnie kell, viszont a csatorna nem fogadja el a döntést és a Kúria elé kívánják vinni az ügyet. A Tények riport idején Spéder Zoltán volt az Indexet kiadó CEMP igazgatója. Ügyvédje, Bodolai László jelenleg az Indexet kiadó Magyar Fejlődésért Alapítvány kurátora.

Aktuális