A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Őket választották meg a Jobbik alelnökeinek

A nemzeti néppárt bármely tagja adhatott le szándéknyilatkozatot, s indulhatott az országos vezetői megbízatásokért. Elnökjelöltnek és országos választmányi elnökjelöltnek hivatalosan az a személy válhatott, aki a beérkezett jelölések legalább 20 százalékát szerezte meg, míg elnökhelyettes-jelöltként az indulhat a tisztújításon, aki minimum 15 százalékos, alelnökjelöltként pedig az, aki legalább 10 százalékos támogatási arányt szerzett meg a jelölési folyamatban a jobbikos alapszervezetek bizalmából.

Mint azt portálunk megírta, Sneider Tamás-t választották elnöknek a délelőtt folyamán. A nap hátralévő részében a kongresszus előbb megválasztotta az elnökhelyettest, majd a tizenöt alelnöki jelöltből hatot választhatott meg. A Jobbik elnökhelyettese Gyöngyösi Márton lett. Az országos választmány elnökének 91,9 százalékkal Szabó Gábor pártigazgatót választották meg.

Zölddel jelöltük meg a megválasztott alelnököket, pirossal jelöltük azokat, akik nem lettek megválasztva.

Dr. Apáti István                 71,3%
Árgyelán János
Bana Tibor                        45,9%
Császárné Kollár Tímea
Dr. Gyüre Csaba
Hegedűs Lorántné            63,5%
Kovács Enikő
Kepli Lajos
Kocziha Tünde
Murányi Levente
Rig Lajos
Stummer János                45,4%
Szőcs Norbert
Volner János                     74,2%
Z.Kárpát Dániel                 70,6%

Aktuális