A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Gyárfás vállalkozásának áfacsalásos ügye lehetett a gyilkosság indítéka

Fenyő János 120 oldalas dossziét állított össze az ellenségeiről, ennek az aktacsomónak különös jelentősége van az újból elővett, a meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban. A Magyar Idők most azt írja, hogy ebből a dokumentumból valakik kivettek 20 oldalt, aminek nyoma veszett. Fenyő a meggyilkolása előtt ezt a dokumentumcsomagot a lap szerint átadta Kuncze Gábor akkori belügyminiszternek, aki azonban tagadta, hogy bármikor is eljutott volna hozzá.

Kunczét azután hallgatták ki a Gyárfás-gyilkossággal kapcsolatban, hogy a rendőrség 2012-ben elkapta a gyilkosát, Jozef Roháčot.

Ki tüntette el az aktákat?

Az biztos, hogy az akta létezik, hiszen abból 100 oldal a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjéhez került. A Magyar Idők azt írja, hogy a hiányzó 20 oldal Gyárfás Tamás valamilyen áfaügyével kapcsolatos feljegyzéseket tartalmaz, és ezt akarta Fenyő nyilvánosságra hozni. A Magyar Idők azt írja, az áfacsalásra voltaképpen a Nap Tv Angol utcai székházának építésével kapcsolatos iratokból derült volna fény, amelyben konkrét neveket, időpontokat és összegeket szerepeltettek. 

Az üggyel kapcsolatban azt tudni kell, hogy a kilencvenes években a két nagy médiamogul, Fenyő János (rengeteg újság, többek közt a Népszava) és Gyárfás Tamás (a köztévé szinte monopolhelyzetben lévő reggeli politikai műsorának producere) olyan között szinte háborúskodásig fajuló helyzet alakult ki, a hírek szerint kettejük kibékítésével még maga a miniszterelnök, Horn Gyula is megpróbálkozott.

Húsz évvel a gyilkosság után Gyárfás Tamást gyanúsította meg a rendőrség, hogy felbujtóként közreműködött a gyilkosságban. Állítólag ő volt az, aki megbízta Portik Tamást, hogy intézze el Fenyőt.

Forrás: index.hu

Aktuális