A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Esős hétkezdet, de szerdától naposabb lesz az idő

A Földközi-tenger középső medencéjében, a Brit-szigetektől nyugatra, illetve az Ural északi előterében ciklon örvénylik, Kelet-, Délkelet-Európa fölött ugyanakkor nagykiterjedésű magasnyomás helyezkedik el. Utóbbi térségben nagy területen napos az idő, a ciklonok környékén, illetve frontjaik mentén sok a felhő, többfelé esik az eső, egészen északon, északkeleten havazik, hófúvásokról is érkezik jelentés. Kontinensünk legmelegebb vidéke a Balkán-félsziget környéke, arrafelé 24, 28 fok a jellemző csúcshőmérséklet.

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásának fő meghatározója a már említett mediterrán ciklon marad, amely továbbra is enyhe levegőt és sok felhőt szállít fölénk, éjszakától szórványosan kisebb csapadékot is okoz.Hétfőn sok felhő lesz felettünk, többfelé kell számítani esőre, záporokra, a Dunántúlon helyenként egy-egy zivatar is előfordulhat. A középső országrészben élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, napközben 18-25 fokot mérhetünk.

Kedden is a felhők lesznek túlsúlyban, helyenként továbbra is számítani kell kisebb esőre, egy-egy záporra, a Kelet-Dunántúlon akár zivatarra is. Nyugaton és északkeleten élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 18-25 fok között alakul. 

Szerdán kezdetben délen eshet, majd megszűnik a csapadék, és hosszabb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Erős lesz az északias szél. 19 és 23 fok közé melegszik a levegő. 

Csütörtökön szárazabb, naposabb idő valószínű, 17-21 fokot merhetünk a kissé szeles időben.

Pollenjelentés:

Növekvő terhelés

A napokban a nyír pollenkoncentrációja sokfelé magas-nagyon magas szintet érhet el. A kőris, a nyár, a gyertyán, a zöld juhar, a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Aktuális