A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Háziasított rénszarvast ölt meg a FIDESZ-KDNP miniszterelnök helyettese

„Ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürke marhákra”

– fogalmazott egy magyar természetfilmes.

Valójában háziállatot lőtt ki Svédországban Semjén Zsolt, mivel „nincs vad rénszarvas Svédországban, az 150 éve kihalt” – írta a Facebookon Török Zoltán. A jelenleg is Svédországban élő természetfilmes éveken át forgatott Svédországban a rénszarvasokról, úgyhogy ismeri a helyi viszonyokat. „Bátor miniszterelnök-helyettesünk alighanem háziasított rénekre vadászott, ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürke marhákra” – fogalmazott Török, aki megerősítette, a Magyar Nemzet által megjelentetett fotók kora ősszel készültek.

Az első betereléskor ugyanis a nagyobb bikákat szelektálják, mert a húsuk nagyon rossz ízű a bőgés után.

„A számi közösségek ilyenkor boldogan adnak vadászati engedélyt a rénszarvasaikra. Amik, mondom ismét: háziasított rének”

– húzta alá a természetfilmes.

Hozzátette, az sem igaz, hogy a helikopterbérlés szükségszerű, mert a vadászok általában quadokkal szokták begyűjteni a zsákmányt a nehéz terepen – ez nyilván jóval olcsóbb a helikopternél.

Semjén Zsolt (alkalmanként 4-5 millió forintba kerülő) svédországi helikopteres luxusvadászatairól kérdezte az N1 tévé a külügyminisztert.

Szijjártó válaszától neked is kinyílik a bicska a zsebedben:

Aktuális