A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Bukta bélmegyeri vadászterületét Mészáros Lőrinc a fideszes oligarcha

Már nem kell a helikopter, bukta vadászterületét Mészáros Lőrinc. Ez az a békési település, ahová a rossz közút miatt helikopterrel jár kastélyába a felcsúti milliárdos. A járásbíróság friss ítélete szerint nem volt szabályos az a földtulajdonosi közgyűlés, amelyen az ifjabb Mészáros Lőrinc vezette társaság megszerezte a vadászati jogot. Az állam a vadászterületek átszabásával és a szavazati jogával élve hozza helyzetbe a neki kedves társaságokat.

„Úgy tudom, hogy Mészáros Lőrincék voltak lent, talán a Semjén Zsolt is lent volt, ők is vadásztak ezen a területen”

– mondta az egyik vadász a Hír TV-nek.

Vagy ötven használt sörét patron hevert szanaszét a falu melletti vadászterületen, amikor ott jártunk. Csaknem két és félmillió forintot durrogtattak itt el múlt szombaton Mészárosék. Ha most is helikopterrel jöttek, még többe került a hétvégi kikapcsolódás.

A bélmegyeri erdős, mezős terület egyik gazdája Lovas Mihály. Az ő társasága vadászhatott itt régebben. Tavaly azonban a Fidesz-kormány átszabta a térképet: a kilencezer hektárt négy részre osztották. Miután az állam is tulajdonos, képviselője szavazhat, a legértékesebb terület vadászati joga így a Hidashát-Bélmegyer Vadgazdálkodási Társaságé lett, amelynek elnöke, ifjabb Mészáros Lőrinc, a felcsúti milliárdos fia.

„Az, hogy most azok az emberek, akik megpróbálnak most idejönni… Miért akarnak ide? Van az országnak más területe is, ahol lehet vadászni, ott, ahol ő van, én nem megyek oda soha!”

– mondta Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársasága egyik tagja, Lovas József.

A bélmegyeri vadászok perre mentek.

„A bíróság megállapítja, hogy az alperesnek a 2016. augusztus 12. napján megtartott földtulajdonosi gyűlésen meghozott 2/2016. számú határozata érvénytelen, a 3/2016. számú határozata a harmadrendű felperes vonatkozásában érvénytelen” – azaz a bíróság kimondta, hogy törvénytelenül hívták össze azt a gyűlést, amelyen Mészáros Lőrincék kerültek a nyeregbe.

„Hogy ha ezt most elengedjük, akkor 20 évig nem leszünk vadászatra jogosultak sem. És az unokáinknak is olyant fogunk hagyni, amit… egyszerűen kizárjuk őket, hogy a saját földjeinken az unokáink gyerekeink azon vadászhassanak”

– összegezte az ítéletet Lovas József.

hír Tv

Aktuális