A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Sallai R. Benedek: Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz - felhasználva egy állami szervezetet, szétver egy ellenzéki pártot

Az LMP agrárpolitikusa leírta az egyszerű receptet: "ha van tényleg 600 ezer szavazója Jobbiknak, és mind 1000 Ft-tal megsegíti most a Jobbikot, akkor a pofájába lehet vágni a Fidesznek a követelt pénzt, és büszkén nekimenni a választásoknak". Nincs olyan jó érzésű ember, aki el tudná fogadni azt, hogy a Fidesz - felhasználva egy állami szervezetet - szétver egy ellenzéki pártot. Sallai Róbert Benedek is világosan fogalmaz Facebook-posztjában:

"Nem vagyok Jobbik szimpatizáns. Nem vagyok Jobbik szavazó. De demokrata vagyok, és elfogadhatatlannak tartom, hogy a Fidesz/KDNP döntse el, hogy ki indulhat a 2018-as országgyűlési választáson. Elfogadhatatlannak tartom, hogy ellenzék választások előttre időzített méltatlan vegzálásával akarják befolyásolni a választások eredményét."

A parlament másik XXI. századi pártjának politikusa világosan látja a megoldást is:

"azért fogok utalni 5000 forintot a Jobbik számlájára, mert meggyőződésem, hogy a választóknak, a magyar embereknek van joga arról dönteni, hogy hol az LMP, a Jobbik, vagy Fidesz helye - nem a kormánynak. Nem tudom milyen szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ, de abban biztos vagyok: az eljárás elfogadhatatlan, és ha van tényleg 600 ezer szavazója Jobbiknak, és mind 1000 Ft-tal megsegíti most a Jobbikot, akkor a pofájába lehet vágni a Fidesznek a követelt pénzt, és büszkén nekimenni a választásoknak."

Mint írta, nem lenne méltó az LMP-hez, ha a párt végignézné a demokrácia újabb lábbal tiprását.

"Ezért biztatok mindenki mást is: segítsük meg a Jobbikot, nem a Jobbikért, hanem a demokráciáért"

- zárta sorait Sallai Róbert Benedek.

Aktuális