A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Háború a drog ellen Tiszaföldváron

Az elmúlt hetekben a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai több alkalommal is megfordultak a Jász Nagykun Szolnok megyei, Tiszaföldváron. Feltételezhetően az ottlétünk jótékony hatásának tudható be, hogy megszületett a helyiek összefogása és úgymond drogellenes háborút indítottak a tiszaföldvári lakosok tudtuk meg László Attilától, a Magyar Önvédelmi Mozgalom országos vezetőjétől. Magyar Önvédelmi Mozgalom közreműködésével, megszűnni látszik a félelem és a hallgatás fala a városban.

A Facebookon mára egy 750 fős „figyelő” csoport is alakult. A helyiek úgy vélik, a hatóság fellépése eddig nem volt elég hatékony. Egyes körökben mindenki tudja, kitől és hogyan lehet kábítószerekhez jutni. A Jobbik helyi alapszervezete ezen embereket szólította meg, augusztusban egy hét alatt két lakossági fórumot is szervezett a probléma feltérképezésére.

Több mint százan vettek részt a megmozduláson,

mondta Soós Antal, a demonstráció egyik szervezője, az önkormányzat ifjúsági, művelődési, sport- és vidékfejlesztési bizottságának vezetője.

Továbbá kiemelte, hogy

a biztonság nagyon megromlott a városban, az idősek félnek a drogosoktól. Úgy döntöttünk, ha a hatóság nem tesz semmit ellenük, mi védjük meg magunkat. Elhívtuk egy hétvégére a Magyar Önvédelmi Mozgalom néhány képviselőjét, akik több más lakossal együtt „egészségügyi sétán” bizonyosodtak meg az itt uralkodó állapotokról.

„Itt tényleg mindennaposak a lopások, betörések, az utcai erőszak, a zaklatás és a rablás”

– mondta portálunknak László Attila a Magyar Önvédelmi Csoport országos vezetője.

– Volt alkalmunk személyesen is megtapasztalni, hogy milyen egyes emberek magatartása a rendőrök ­felé. Vérlázító, ahogy részegen, dülöngélve, vagy a kerékpárra feltekeredve ordítják az intézkedő rendőr felé a jogaikat. – Persze, ameddig ezt következmények nélkül tehetik meg, addig ne is várjunk változást

– vélekedett László Attila.

Aktuális