A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A Balatonnál lopják el az európai adófizetők pénzét Orbánék

Hogyan csapolják meg az európai adófizetők pénzét Orbán Viktor családja és barátai? - címmel közölt Keszthelyről riportot a Reuters. A világ egyik legnagyobb hírügynöksége  a Balaton-parti városban végbement változásokon keresztül világít rá, hogy a kormányfő és a mögötte álló vállalkozók miképpen részesülnek az EU-s támogatásokból. Orbán Viktor 3 milliárd dollárt tervez a turizmus fellendítésére fordítani 2030-ig, és ebből 1,4 milliárd dollárt a Balaton kap majd.

A pénz zöme magyar adófizetői pénzből jön össze, de 40 százalék EU-s pénz lesz, világít rá a Reuters. A cikkben megszólal Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki elmondja, hogy ekkora pénz a rendszerváltás óta összességében sem érkezett a Balatonhoz.

És ehhez kapcsolódva írja a Reuters, hogy amióta Orbán 2014-ben bejelentette a hatalmas pénzt, a Balaton hét vízparti legjobb helyen lévő szakasza tulajdonost cserélt. A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy hármat Orbán gyerekkori barátja, Mészáros Lőrinc és üzleti partnerei tulajdonolnak, másik három Orbán veje, Tiborcz István és köreihez került.

index.hu

Aktuális