A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Európában utolsók között a magyar egészségügy

Ismét lesújtó bizonyítványt kapott Orbán Viktor kormányának egészségügyi teljesítménye. Amíg Mészáros Lőrinc egyre feljebb jut a milliárdosok listáján, addig a magyar egészségügy egyre látványosabban pusztul. Az európai országok egészségügyét rangsoroló legújabb lista alapján hazánk egyértelműen a sereghajtók közé tartozik. Világosan látszik az EHCI jelentésből, hogy a kormányt immáron nyolc éve nem érdekli a betegek és a szakma elvárása.

A biztonságos és XXI. századi egészségügy helyett inkább Orbán üzleti körének gazdagodására, kormánypropagandára költik az adófizetők pénzét. A magyar egészségügy minősége és a betegek panaszai Orbán Viktort nem érdeklik, helyette saját vagyonosodására koncentrál. Orbánnak és a Fidesznek csak egy célja lehet: teljesen tönkretenni a magyar állami egészségügyet, azért, hogy haverjaiknak átjátsszák a kórházakat, rendelőket, hogy utána azokat fizetőssé tegyék. 

A Jobbik ezzel szemben az erős állami és közfinanszírozott egészségügyben hisz és annyi pénzt fordít majd a kórházakra, rendelőkre, s olyan összegű fizetést fog adni a dolgozóknak, hogy a magyar ellátás Európa élmezőnyébe kerülhessen. A Jobbik azt ígéri, hogy önálló egészségügyi minisztériumot hoz létre, csökkenti a gyógyszerárakat, a bérunió megvalósulásával megállítja az elvándorlást, jelentősen megemeli az egészségügyi dolgozók fizetését, csökkenti a várólistákat és korszerűsíti a kórházak eszközparkját. 

Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője

Aktuális