A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Inkább külföldieket hívna be a Fideszes Varga, minthogy többet keressenek a magyar emberek

Varga Mihály fideszes nemzetgazdasági miniszter szombat délelőtt Egerben a Közgazdasági Társaság idei vándorgyűlésén beszélt, az eseményről a hvg.hu tudósított. Varga többek között arról beszélt, hogy itthon a foglalkoztatottak száma eléri a 4,4 milliót, a munkanélkülieké a 200 ezret, ennek ellenére 60 ezer üres álláshely van. Varga azt mondta, a munkaerő-piaci lehetőségeket meg kell nyitni, 50 ezres kvótánk van nyitva, aminek jelenleg egyharmadát veszik igénybe.

Ukrajnából 20 ezren jöttek, 14 ezren kettős állampolgárok, de 6 ezren engedéllyel dolgoznak Magyarországon. Szerbiából ötezren érkeztek, közülük csak háromezren magyarok. Varga szót ejtett az Orbán Viktor szerint kalandvágyból kivándoroltakról is: mint mondta, a munkaerőt itt kéne tartani, ehhez javítani kell az üzleti környezetet.

Alfahír

Aktuális