Nem Mészáros Lőrincé

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Elővásárlási joggal segítené a devizahiteleseket a Jobbik

A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik - jelentette be kedden budapesti sajtótájékoztatón Z. Kárpát Dániel alelnök. A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint ebből az alapból a már kilakoltatottakat és azokat is segíthetnék, akiknek már lezárult a szerződése. A Jobbik azt támogatja, hogy 2019-ig terjesszék ki a kilakoltatási moratóriumot, de célravezetőnek azt látnák, ha az intézkedés addig maradna érvényben, amíg meg nem oldják a devizahitelesek ügyét.

Papír szívószálat vezet be a McDonald's

Papír szívószálat vezet be egyenlőre csak az Egyesült Királyságban és Írországban működő összes éttermében a McDonald's, az Egyesült Államok bizonyos részein pedig a műanyag szívószálak egy alternatív változatát kezdi tesztelni. A vállalatra és több másik gyorsétteremláncra is egyre nagyobb nyomás nehezedik a vásárlók és a környezetvédő aktivisták részéről, akik a környezetszennyező műanyag szívószálak lecserélését szorgalmazzák. Az óceánba kerülve ugyanis ezek a műanyagok komoly fenyegetést jelentenek a tengeri teknősökre, madarakra és egyéb élőlényekre.

Fidesz: a szocialisták kormányon pont az ellenkezőjét tették annak, mint amiről most beszélnek

A Fidesz szerint a szocialisták pont az ellenkezőjét csinálták, amikor kormányoztak és ők írták a költségvetést, mint amiről most beszélnek. A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője "jövőellenesnek" nevezte a szerdán benyújtott költségvetési javaslatot. Mint kifejtette: jövőre az ország "arányaiban kevesebbet fog költeni oktatásra és szakképzésre, kevesebbet fog költeni egészségügyre" és jóléti kiadásokra.

Kristinus, Vylyan, Twickel és Lajvér az ALDI saját borai között

Már megérkeztek az ALDI üzleteibe az idei nyár legfrissebb borai. Az új szortimentben számos izgalmas, kiváló ár-érték arányú hazai tétel is található, köztük olyanok is, amelyeket kimondottan az áruházlánc számára készítettek. Az ALDI 132 magyarországi áruházában egyre több hazai ismert és kedvelt pincészet tétele jelenik meg. A lánc szoros együttműködésben dolgozik a termelőkkel, és ahol lehetőség van, közvetlenül tőlük vásárol – így biztosítva a termelők számára a minél magasabb átvételi árat, a fogyasztók számára pedig a magyar termékek esetében is a kiváló ár/érték arányt. Több bort exkluzívan az ALDI számára készítettek a pincék, amely tételek sehol máshol nem kaphatóak a magyar piacon.

Jobbik: ez a megszorítások költségvetése

A megszorítások költségvetésének nevezte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a 2019-es büdzsé tervezetét Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. A politikus szerint "míg az utóbbi években a kipörgő uniós forrásokra lehetett néminemű gazdasági növekedést alapozni", ez idő alatt "önálló magyar lábra nem állíttatott a gazdaság", mivel a Fidesz-KDNP elmulasztotta azokat a gazdaságfejlesztési intézkedéseket, "amelyek alapján önerőből, saját forrásból lehetne most növekedni". A Jobbik alelnöke szerint ez abból is látható, hogy a jövő évi büdzsé tervezete nem szélesíti a családok kedvezményeit, és "a pénzügyminiszter is azt tartja eredménynek, hogy megtartják azt az erősen szelektív áfa-csökkentési kört, amely az utóbbi években is hiányos volt".

Elkezdődött a Jaminai Egészségközpont felújítása

Az Európai Unió támogatásaval a Kolozsvári utcában működő orvosi rendelő központ kerül teljes körű korszerűsítésre, bővítésre. A városrész sok ezer lakosa számára végre megfelelő színvonalú létesítményben válik elérhetővé az egészségügyi szolgáltatás. A rendelő épülete kibővül, teljesen megújul és a mellette álló volt lakóépületek és a rendelőrég épületei is kívül-belül megújulnak. A beruházás során megvalósul az épület teljes energetikai korszerűsítése is, ami a megfelelő hőszigetelés kialakítását, korszerű homlokzati nyílászárók beépítését, elektromos és fűtésrendszer korszerűsítését jelenti. A felújítás érinti a belső udvart is, ahol parkolók kerülnek kialakításra. A munkákat várhatóan nyár végére fejezi be a kivitelező.

Aktuális