A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Országosan egységes bértáblát alkalmaz az ALDI – a fizetések régiótól függetlenül egyformák

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ma közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét, amely adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára. Az ALDI egyik legfontosabb célja, hogy kiváló minőségű és folyamatosan alacsony árú termékei mellett képzett, barátságos és vevőközpontú munkatársai révén növelje vásárlói elégedettségét. Ezt csak egy hosszú távon következetesen építkező humánpolitikával lehet megvalósítani, így munkatársaink átlagon felüli bérezésére, képzésére és a rugalmas részmunkaidős lehetőségek biztosítására kiemelt figyelmet fordítunk.

A dm drogéria elindította az online értékesítését

A dm drogéria elindította az online értékesítését. A mai trendekhez alkalmazkodva a dm egy olyan újra gondolt weboldalt biztosít vásárlóinak, amely mindamellett, hogy egy könnyen kezelhető felület, rengeteg termékinformációt, cikket és márkaoldalakat is tartalmaz. A vásárlási lehetőségek kiterjesztése mindig is fontos része volt a dm értékesítési stratégiájának, amelynek célja, hogy a vásárlók számára egyre több felhasználóbarát szolgáltatást kínáljon. A korábbi weboldal átdolgozásával a vásárlók immáron 7400 termék közül válogathatnak online – szinte a teljes dm márkás készlet elérhető a shop-ban.

Európában utolsók között a magyar egészségügy

Ismét lesújtó bizonyítványt kapott Orbán Viktor kormányának egészségügyi teljesítménye. Amíg Mészáros Lőrinc egyre feljebb jut a milliárdosok listáján, addig a magyar egészségügy egyre látványosabban pusztul. Az európai országok egészségügyét rangsoroló legújabb lista alapján hazánk egyértelműen a sereghajtók közé tartozik. Világosan látszik az EHCI jelentésből, hogy a kormányt immáron nyolc éve nem érdekli a betegek és a szakma elvárása.

Csatlakozott a gyulai Food Analytica Kft. az Eurofins élelmiszeranalitikai csoporthoz

A gyulai székhelyű Food Analytica Kft. csatlakozott a luxemburgi székhelyű Eurofins csoporthoz, a világ vezető élelmiszeranalitikai laboratóriumhálózatához - jelentették be kedden a Békés megyei városban. Kishonti Alex, az Eurofins Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, jogilag felvásárlás történt január 11-én, ám az Eurofins csoport esetén ez nem beolvasztást jelent, egy decentralizált szervezet jön létre, a gyulai cégnek megmarad a helyi vezetése, azzal közösen dolgozzák ki a jövőbeni növekedési terveket.

Kevesli a külföldön dolgozó magyarok számát a Fidesz-kormány - Már azoknak a pénzére is fáj a foguk!

Erős interjúval nyitott a kormányzati szócsőnek számító Magyar Idők: a lapban Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadója próbálta bizonygatni, milyen kevés magyar dolgozik nyugaton, sőt, csak úgy özönlik haza az ottani jóléttől megcsömörlött munkaerő, hogy nagyobb lendületet adjon az orbáni munkaállam ugrásra készülő pannon pumájának. Szalai Piroska szerint "csupán" háromszázezerre tehető azon magyarok száma, akik külföldön dolgoznak, ám még ezt az erősen kozmetikázott adatot is sikerült lejjebb tornázni,

Tömeges leépítés jöhet a közszférában a Fidesz tervei szerint

Csoportos létszámleépítést hajthat végre a közszférában a választások után a kormány. Legalábbis erre lehet következtetni abból a Létszámleépítések megelőzése és kezelése elnevezésű uniós pályázatból, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium nyert meg. A kormányzati pályázati portálra feltöltött támogatási döntés még december 22-én született. A gazdasági tárca által elnyert összeg 5 milliárd forint, amit három évig lehet fölhasználni. Azok a munkavállalók alkotják a kiemelt projekt célcsoportját, akik a vállalkozásoknál vagy a közszférában „adott esetben bekövetkező csoportos létszámleépítések során érintetté válhatnak”.

Óriásit zuhantak a kriptovaluták árfolyama

Decemberben a húszezer dollárt is elérte a Bitcoin, pedig a hónap elején még csak tízezer dollárnál állt a mutató. Az elképesztő száguldást azonban jókora kiigazítás követte, és most már 12 ezer dollár környékén van a Bitcoin árfolyama - írja a Mashable. A kriptovaluták világában ennek körbegyűrűzött a hatása, és a többi digitális pénz is nagyot zuhant: a Mashable számításai szerint az Ethereum 27,4 százalékot, a Botcoin Cash 36,3 százalékot, a Ripple 6,2 százalékot, míg a Litecoin 29 százalékot esett.

Aktuális