A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Túlárazás gyanúja a Békés Megyei Kormányhivatalnál

A Békés Megyei Kormányhivatal tavaly az év első felében informatikai eszközök „üzemeltetési szolgáltatására” több évre szóló szerződéseket kötött. A 85,5 millió forintos költségek Xerox, HP, Canon, Sharp és Konica típusú informatikai eszközökről szólnak, és egy ilyen eszköz üzemeltetése így átlagosan 500 ezer forintba kerül az adófizetőknek, írja Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei közgyűlési frakcióvezetője közleményében. A szerződések 2015 tavaszától 2017 év végéig szólnak.

Felmerül a kérdés, hogy milyen informatikai eszközök bérlése és üzemeltetése kerül ekkora összegbe, amikor 500 ezer forintért már kiváló minőségű laptopok, nyomtatók és asztali számítógépek vásárolhatók, amelyek irodai munkára tökéletesek.

Mennyire figyel a kormányhivatal a takarékos gazdálkodásra, amikor vélhetően lényegesen a piaci ár fölött kötött szerződést ezekre az eszközökre? A Jobbik kéri, hogy a kormányhivatal hozza nyilvánosságra a szerződések részleteit, és adjon választ arra a kérdésre is, hogy miért bíznak meg megyénken kívüli, elsősorban budapesti cégeket olyan szolgáltatással, amelyeket Békés megyei cégek is el tudnak látni! 

Samu Tamás Gergő,
a Jobbik Békés megyei közgyűlési frakcióvezetője, 
regionális igazgató

Aktuális