A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

„Biztonság hete” – bemutatók, tanácsadás és vetélkedők Békéscsaba főterén

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Békéscsabán rendezte meg a „Biztonság hete” országos programsorozat megyei rendezvényét.

„Biztonság hete” címmel rendez országos programsorozatot 2018. szeptember 17. és 22. között az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége. Ennek keretében Békés megyében 2018. szeptember 17-én, Békéscsabán, több szervezet várta bemutatókkal, játékos és tanulságos programokkal, tanácsadással az érdeklődőket. A Bartók Béla úton, a rendőrség előtti kereszteződésben, közlekedési ismereteket tanult általános iskolások, „Zebra Zsaruk” kísértek át a gyalogos-átkelőhelyeken óvodásokat. Eközben rendőr irányította a forgalmat és a rendőrség baleset-megelőzési előadói ismertették a gyermekekkel a legfontosabb szabályokat.

Ezután a Szent István téren folytatódott a program. A Magyar Vöröskereszt szakemberei bemutatták, hogyan kell szakszerűen újraélesztést végezni. A személygépkocsit vezetők oktató segítségével gyakorolhatták, hogyan tolassanak, parkoljanak a tükrök segítségével. Az autósok a Közlekedéstudományi Egyesület jóvoltából biztonságos körülmények között, egy erre a célra kialakított pályán azt is megtapasztalhatták, milyen veszélyekkel jár, ha vezetés közben mobiltelefont használnak. Ki lehetett próbálni az úgynevezett részeg szemüveget is. Az érdeklődők egy kerékpáros ügyességi pályán is végigmehettek benne, így az akadályokat úgy látták, ahogyan egy ittas közlekedő érzékeli a körülötte lévő forgalmat.


Képgaléria - Fotó: police.hu

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a tűzesetek megelőzésével kapcsolatos tanácsokkal szolgáltak az érdeklődőknek.

A Magyar Biztosítók Szövetsége is hasznos információkkal várta a rendezvényre ellátogatókat. Emellett a gyermekek számára a programban résztvevő valamennyi szervezet tanulságos vetélkedőkkel, játékokkal is készült.

A különböző állomásokat a járókelők mellett iskolai osztályok, óvodás csoportok népesítették be, a gyermekek és a felnőttek egyaránt érdeklődéssel fogadták a „Biztonság hete” országos rendezvény Békés megyei programjait.

Kapcsolódó tartalom: A biztonság hete - ORFK Kommunikációs Szolgálat közleménye

 

Aktuális