A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai a nyaralni utazóknak

A nyár utolsó heteiben sokan kelnek útra, utaznak el otthonról. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy közösségi oldalakon ne osszák meg mindenkivel, mettől meddig nem lesznek otthon! Tanácsos egy közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst megkérni arra, hogy amíg távol vannak, menjen át a lakásukba, házukba és nézze meg, hogy minden rendben van-e.

Ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Kertes házaknál, ha a szomszéd időnként az üres ház bejáróján parkol, azt a látszatot keltheti, hogy van mozgás a háznál. Mikor elutaznak, gondosan zárják be a lakást, házat! Csukják be az ablakokat, ajtókat, zárjanak be mindent! 

A csengőt jó, ha kikapcsolják. Így annak, aki becsenget nem lesz egyértelmű, hogy azért nem nyitnak ajtót, mert nincsenek otthon, vagy otthon vannak, csak nem hallják a csengőt. Ha van a házon, lakásban biztonsági rendszer, riasztó, akkor mindenképpen élesítsék! Pótkulcsot ne hagyjanak az udvaron, melléképületben elrejtve, felakasztva! Bűncselekmény esetén a helyszínt lehetőleg ne változtassák meg és értesítsék a 112-es segélyhívón a rendőrséget!

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Aktuális