A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Biztonságról szóló foglalkozások nyári táborokban

Békéscsabai, csorvási és dobozi gyermekprogramokon is járt a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

Békés megyében a rendőrség igyekszik segíteni azokat a kezdeményezéseket, amelyek az iskolás gyermekek nyári szünidejének hasznos eltöltését célozzák. A rendőrök megyeszerte vesznek részt gyermekprogramokon, látogatnak el nyári táborokba azért, hogy a bűncselekmények, valamint a közlekedési balesetek megelőzése érdekében információkat adjanak át a gyermekeknek. A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Szilágyi Ilona r. százados júliusban Békéscsabán, Dobozon és Csorváson tartott foglalkozásokat.

A témák között szerepelt az internet veszélyeiről, valamint a 112-es segélyhívó használatáról szóló tájékoztató is. Elhangzott, hogy mindenkinek alaposan át kell gondolnia, milyen információkat, képeket oszt meg magáról a világhálón. A különböző alkalmazásokhoz használt jelszavakra vigyázni kell, nem szabad azokat másoknak elmondani. Idegenek kérdéseire, kéréseire a gyerekek ne válaszoljanak, mutassák meg szüleiknek az ilyen üzeneteket!

A rendőrnő megbeszélte a gyermekekkel azt is, hogy milyen helyzetekben kell használni a 112-es egységes segélyhívót, mit tehetnek saját maguk és társaik biztonságáért. Szó esett arról, hogy a személyes dolgaira mindenkinek magának kell vigyáznia. Mobiltelefont, tabletet, táskát, pénztárcát nem szabad őrizetlenül hagyni. A táborokban a gyermekek megnézhettek egy rendőrségi szolgálati autót és kisebb ajándékokat, hasznos információkat tartalmazó kiadványokat is kaptak.

Aktuális