A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Fiataloknak is adott el kábítószert Magyarbánhegyesen egy férfi

Fiataloknak is adott el kábítószert a gyanú szerint egy férfi Magyarbánhegyesen. Volt olyan fogyasztó, aki tartozást halmozott fel nála, őt megfenyegette. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.

Kábítószer-kereskedelem és önbíráskodás bűntettek elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 49 éves magyarbánhegyesi férfit, akit 2017. április 20-án fogtak el a rendőrök Magyarbánhegyesen. A nyomozás során beszerzett adatok szerint többeknek, köztük fiatalkorúaknak is adott el kábítószert, nyugtató hatású gyógyszereket. A fogyasztók között voltak, akik tartozást halmoztak fel, nem tudták kifizetni az átvett anyagot. Egyiküket egy közösségi oldalon fenyegette, a másiktól pedig egy italozóban követelte a pénzét.

Utóbbi esetben egy teleszkópos fémrúddal meg is ütötte a neki tartozó ismerősét. Az egyik fiatalt rávette arra, hogy a tőle kapott kábítószert pénzért adja tovább, így rendezheti a tartozását, illetve a továbbiakban ingyen kapja a szert. Az elfogásakor 48 éves férfinál tartott házkutatáson a rendőrök növényi törmeléket és annak tárolására használt eszközöket foglaltak le.

A nyomozás során igazságügyi szakértői vizsgálat igazolta, hogy a lefoglalt anyag kábítószert tartalmaz, és a férfival kapcsolatban állók közül többen kábítószert fogyasztottak. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. július 17-én átadta az ügyészségnek, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Aktuális