A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

300 kilométert akart megtenni egy lopott kerékpárral, de már a megyében elkapták!

Közel 300 kilométert akart megtenni egy román férfi egy Elekről ellopott kerékpárral, de Békés megyét sem tudta elhagyni, mert a rendőrök Kardosnál elfogták. A 36 éves P. I. 2018. április 19-én reggel átugrott egy eleki ház kerítésén, és az udvarról ellopott egy férfivázas biciklit, amivel elindult Budapestre. A kerékpár tulajdonosa nem sokkal később észrevette a lopást és bejelentést tett a rendőrségen.

A rendőrök azonnal rögzítették a bicikli vázszámát, valamint egyéb ismertető jeleit a körözési rendszerben és elkezdtek adatokat, információkat gyűjteni a lopásról. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei eközben egy Szarvason elfogott férfit vittek Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Szolgálati autójukkal már visszafelé tartottak Szarvasra, amikor Kardosnál felfigyeltek az út közepén bicikliző férfira. Megállították és igazoltatták, majd ellenőrizték a kerékpárt is, amelynek az adatait a körözési rendszerben megtalálták. 

A férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A kerékpár tulajdonosa még aznap délután visszakapta a biciklijét. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Gyulai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. július 11-én átadta az ügyészségnek, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális