A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Iratokkal teli tárcát lopott egy férfi egy házból Bucsán

Amikor a bűncselekmény történt, a házban lakók aludtak, a ház bejárati ajtaja azonban nem volt bezárva. Lopás gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit 2018. június 9-én, Bucsán. A gyanú szerint 2018. május 26-án, 1 óra után néhány perccel a nyitott utcaajtón bement egy bucsai ház udvarára, majd a szintén nyitva hagyott bejárati ajtón besurrant az épületbe is. Az egyik szobában eltett egy irattárcát, amelyben többféle igazolvány volt. A zajra a házban lakók felébredtek, de nem tudták feltartóztatni az idegent, a 21 éves férfi elszaladt.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság lopás miatt indított ellene büntetőeljárást és a rendőrök vizsgálják, hogy gyanúsítható-e más bűncselekmények elkövetésével. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten arra kér mindenkit, hogy házának, lakásának kapuját, ajtaját mindig zárja be! Akkor is, ha van otthon valaki, a házban, az udvaron, vagy a melléképületben vannak.

Az udvaron leállított autókat is mindig zárják be, a kerékpárokat pedig lehetőleg korláthoz, fához lakatolják le, vagy vigyék be egy zárható tárolóba! Ha szellőztetnek, ne hagyják őrizetlenül azokat a szobákat, ahol utcára néző ajtókat, ablakokat nyitottak ki! Amikor rövid időre mennek el otthonról, néhány percre átmennek a szomszédhoz, akkor is zárják be a lakást, a házat!

Aktuális