A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Előzetesben a Békés megyei nyugdíjasokat is kifosztó F. Dezső

Békés, Csongrád, Jász-Nagykun Szolnok és Pest megyében lopott meg, fosztott ki időseket egy kunszentmártoni férfi

A rendőrség vádemelést javasol ellene. Időseket lopott meg, fosztott ki egy kunszentmártoni férfi. Békéscsabán, 2017. május 31-én ment be egy nyugdíjas házába. Elterelte a férfi figyelmét, majd ellopott egy táskát benne több tízezer forinttal. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el és a rendőrök azonosították a gyanúsítottat. Az 58 éves kunszentmártoni F. Dezső a büntetőeljárás adatai szerint a békéscsabain kívül, 2017-ben három hónap alatt még hét bűncselekményt követett el.

Áprilisban egy akkor 83 éves szentesi férfitól szerezte meg a megtakarított pénzét. Májusban Nagykőrösön, Csanádapácán és Törökszentmiklóson, júniusban Szolnokon és Kunszentmártonban lopott meg nyugdíjasokat. Mindenhová motorral érkezett és nem vette le a fejéről a bukósisakot. Azt állította, hogy a házban lakóknak régi ismerőse, korábban kórházi kezelésen voltak együtt és látogatóba érkezett. Amikor beengedték, vizet kért, majd mindenhonnan pénzt és iratokat vitt el.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság F. Dezső ellen lopás és kifosztás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol. Az 58 éves kunszentmártoni férfi előzetes letartóztatásban van. A 2018. május 24-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre , informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség ismételten kér mindenkit, hogy váratlanul érkező idegeneket ne engedjen be a házába, lakásába! Otthon lehetőség szerint ne tartsanak nagy összegű készpénzt! Hasznos, ha idősebb családtagjaikkal időnként beszélgetnek arról, milyen esetekről olvastak, hallottak, mi lehet a következménye annak, ha a különböző ürüggyel becsengető idegeneket beengedik. Ha otthon vannak, akkor is zárják be az utcakaput, a bejárati ajtót! Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, a 112-es segélyhívón azonnal értesítsék a rendőrséget!

Aktuális