A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Törökszentmiklóson szerezték be, majd Mezőberényben és környékén árulták a drogot

Kábítószerekkel, új pszichoaktív anyagokkal kereskedők ellen javasol vádemelést a rendőrség Békés megyében. Mezőberényben, a Gyomai úton, 2016. november 10-én fogtak el a rendőrök egy férfit és egy nőt. Egy kisteherautóval voltak, kiadagolt növényi törmeléket, kristályos anyagot és nagy összegű készpénzt is találtak náluk. A Békési Rendőrkapitányság mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A párostól hetekkel korábban is foglalt le a rendőrség növényi törmeléket, fehér kristályos anyagot. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint ezek és a 2016. november 10-én történt intézkedéskor lefoglalt anyagok kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülnek. A nő és a férfi a gyanú szerint Mezőberényben és környékén terjesztették a tiltott, bódító hatású szereket. A nyomozás adatai szerint egy törökszentmiklósi férfitól szerezték be azokat, majd kisebb csomagokban, tasakokban, kimérve értékesítették. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 23 éves mezőberényi férfi, a 34 éves körösladányi nő és a 35 éves törökszentmiklósi férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt vádemelést javasol. Jelenleg mindhárman előzetes letartóztatásban vannak. A rendőrség a lezárt nyomozás iratait 2018. május 2-án továbbította a Békési Járási Ügyészségre , tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális