A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Dolgoznak a szakemberek, de még nem tudni mikor lesz áram mindenhol!

Mint azt portálunk megírta, Békés megyében 7 településen több mint 9 ezer fogyasztónál nincs áram lassan 24 órája. A hibák elhárításán Bucsán, Füzesgyarmaton, Dévaványán, Ecsegfalván, Gyomaendrődön, Kertészszigeten és Nagylaposon is dolgoznak a szakemberek. Azt, hogy mikorra várható a teljes hibaelhárítás jelenleg még megbecsülni sem lehet, mert sok helyen a belvíz miatt még a villanyoszlopokat is nehéz megközelíteni. Az E.ON az alábbi közleményt tette ki közösségi oldalára, és egy videót is mellékelt hozzá.

Szerelőink a tegnap esti óráktól teljes létszámban dolgoznak az ónos esővel és erős széllel érkező hóvihar okozta üzemzavarok elhárításán Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyében, ahol a vezetékekre rakódó jég vezetékszakadásokat, az erős szél nagy számú oszloptörést okozott. A felázott sáros talajban sok esetben csak speciális lánctalpas járművel közelíthetőek meg a helyszínek, ahol gyakran 3-4 különböző ponton is sérült a villamos hálózat, törtek el oszlopok, szakadtak le vezetékek. A katasztrófavédelem munkatársaival együtt dolgozunk azért, hogy minden érintett otthonban mielőbb helyre tudjuk állítani az áramellátást.

Aktuális