A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ismét elutasította az orosházi Dávid Zoltán polgármester, a bérlakáshelyzet javítására tett javaslatot

Dávid ismét elutasította az önkormányzati szociális bérlakáshelyzet javítására tett javaslatomat, mit sem törődve a rászoruló orosháziak, sokszor nyomorúságos, de minimum reményvesztett élethelyzetével, közölte portálunkkal Dr Szabó Ervin orosházi képviselő Azon interpellációja, melyben kérte, hogy a jelenleg üresen álló önkormányzati bérlakásokat az Orosháza Város Önkormányzata

az Orosházi Városüzemeltetési- és Szolgáltató Zrt-t felhatalmazva újítsa fel a 2018. évi költségvetés terhére, és ezen ingatlanok felújítását követően szociális bérlakásként pályáztassa meg, Dávid Zoltán városvezető által elutasításra került. A képviselő kiemelte, hogy Dávid válasza cinikus és arrogáns, mivel az a valóssággal összeegyeztethetetlen.

Idézet tőle:

„elmondhatjuk, hogy átlagosan fél év alatt minden jogos igénylő lakáshoz juthat. A jelentkezők igényének kielégítése érdekében az önkormányzat gondoskodik ezen lakások karbantartásáról, az állagmegóvásról, ...Ez ütemezett és folyamatos.”

A válasz Dr Szabó Ervin szerint elfogadhatatlan, hisz Orosházán a szociális önkormányzati bérlakások helyzete nem megoldott, és a városvezetés ennek javításáért nem tesz semmit. Indítványára derült ki a 28 üresen álló lakás ténye, illetve feltárva a 15 üresen, felújításra szoruló önkormányzati lakás.

Évek óta folyamatosan, legutóbb a 2018. évi költségvetés elfogadásánál is kérte a képviselő, hogy ha már munkásszállóra tudnak 240 milliót költeni, akkor legalább 50 millió forintot szánjanak önkormányzati bérlakás vásárlás programjuk elindítására, mellyel a városban letelepedni vágyó fiatalokat, vagy olyan még aktív korú, de egészségi állapotukból kifolyólag, dolgozni már nem tudó személyeket segíthetnék.

Aktuális