A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Határon átnyúló együttműködés a biztonságos közlekedésért

Két napon át közös járőrszolgálatot látnak el az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei és a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai.

A magyar-román együttműködés keretében havonta szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A román rendőrök, idén először 2018. január 25-én és 26-án teljesítenek közös szolgálatot a gyulai kollégáikkal. Az ellenőrzések során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a rossz műszaki állapotú járművek kiszűrésére, az okmányok, engedélyek meglétére és érvényességére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára.

Ezen kívül a közös szolgálat célja az is, hogy kiszűrjék azokat a nemzetközi forgalomban részt vevő járművezetőket, akik nem kipihent állapotban ülnek a volán mögött. Az együttműködésnek megfelelően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán szervezett járőrszolgálatok ellátásában, közölte portálunkkal Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális