A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Energiamegtakarító felújítások kezdődhetnek a közeljövőben Békéscsabán

Nagyon rég óta időszerű energiamegtakarító felújítások kezdődhetnek a közeljövőben. Nagy öröm számomra, hogy sok intézményünk infrastruktúrája korszerűsödhet, ami komfortosabbá teszi az épületeket az ezeket használó gyermekeinknek fogalmazott Szarvas Péter polgármester. Továbbá kiemelte, hogy a napokban 2,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyertek közlekedésfejlesztésre és energetikai korszerűsítésre.

Ennek az összegnek egy részéből a már megépült kerékpárútjaink hálózatba kötése és az ehhez még hiányzó szakaszok megépítése fog megtörténni. Ebben a ütemben a Szarvasi úton az Ipari úton, a Tevan Andor úton és a Szabolcs utcában épülnek meg a kerékpárút szakaszok, és ezzel egyidőben energia korszerűsítést célzó beruházások is folynak több intézménynél. Négy intézményben már halad a kivitelezés, de további 12 intézmény fejlesztésére is beadott pályázatot a Városfejlesztési Kft. és ezek is pozitív elbírálást kaptak. Ezek közül kiemelném a Békéscsabai Jókai Színház, a Balassi Bálint Művészetek Házát és a Lencsési Közösségi Házat.

Aktuális