A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Előzetesben a kétegyházi fiatalkorú betörő

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség 6 rendbeli kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és 7 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kezdeményezte annak a 17 éves kétegyházi fiatal férfinak az előzetes letartóztatását, akinek számlájára több kétegyházi lopás és betörés írható. A gyanúsított 2017. januárja óta Kétegyházán legalább 13 sértettet károsított meg a legkülönfélébb módokon elkövetett lopásokkal és betörésekkel: lopott lezárt kerékpárt a kétegyházi vasútállomásról;

telephelyeken álló munkagépekből és teherautókból akkumulátorokat vett ki és gázolajat eresztett le; több családi ház udvarába kerítésátmászás módszerével vagy a nyitott utcaajtón jutott be és minden vitt, amit hasznosíthatónak ítélt: hulladékfát, borjakat, horgászfelszerelést, az udvaron parkoló gépkocsiból a szélvédő betörése után rádiósmagnót és készpénzt. 

2017. június 16. napján a hajnali órákban az egyik kétegyházi családi ház udvarán parkoló autóból eltulajdonította az akkumulátort, majd másnap hajnalban visszatért a helyszínre és a tulajdonos által frissen vásárolt új akkumulátort is ellopta. A szomszédokat sem kímélte: volt, akitől benzinmotoros fűnyírót lopott, volt, akinek a házából pénztárcát, karórát, vágott dohány és fél doboz cigarettát vett el, de olyan is, ahonnan az ablak felfeszítése után mindösszesen egy doboz nyugtatót zsákmányolt. 

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a gyanúsított az eljárás során a hatóságok elől elrejtőzött, vele szemben elfogatóparancs kibocsátására is sor került, és a szökés, elrejtőzés veszélye a továbbiakban is fennáll, másrészt megalapozottan tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a még fel nem talált tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennáll. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte, informálta portálunkkal Dr. B Nagy Barbara a Békés megyei főügyészség sajtószóvivője.

Aktuális