A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Dévaványán és Gyulán ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében 2017. október 7-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre. Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2017. október 7-én, 15 óra 30 perc körül Dévaványán, a Kossuth Lajos utcában. Egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrjárőrök előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre, ahol két további mérés is megerősítette az ittasság gyanúját.

A férfinak soha nem volt vezetői engedélye, ezért a rendőrök büntető és szabálysértési feljelentést is tettek ellene.

Gyulán, a Mágocsi utcában, 2017. október 8-án, 1 óra körül egy személyautó vezetőjét ellenőrizték a rendőrjárőrök. Nála is felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan vezetett, ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre előállították, majd büntető feljelentést tettek ellene. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. 

A rendőrség a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan végez közúti ellenőrzéseket. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy ne veszélyeztessék magukat és utasaikat, közlekedő partnereiket azzal, hogy szabálytalanul közlekednek, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális