A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Lámpák, prizmák, fékek

A gyermekek kerékpárjait ellenőrizte az egyik békéscsabai iskolában a városi rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. Egyre rövidülnek a nappalok, fontos, hogy kerékpárral iskolába járó gyermekek biciklijén legyenek rajta a kötelező felszerelések, különös tekintettel a lámpákra, prizmákra. A tanulók kerékpárjait ellenőrizte a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában 2017. szeptember 18-án a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. Az intézmény vezetősége, pedagógusai jó kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel és kiemelten fontosnak tartják tanulóik biztonságát.

A tanulók kerékpárjait ellenőrizte a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. Fotó: police.hu

Egyre rövidülnek a nappalok, ősszel és télen a gyermekek gyakrabban mennek majd haza szürkületben vagy sötétben az iskolából, tanítás utáni foglalkozásokról. A rendőrség kéri a szülőket, hogy fordítsanak gondot a család kerékpárjainak felszerelésére. Ne engedjék el olyan kerékpárral a gyermekeket, amelyen nincs az első keréken két prizma, illetve első és hátsó lámpa! 

A külterületről iskolába járó gyermekek viseljenek láthatósági mellényt. Ez azoknak is hasznos, akik a településeken belül kerékpároznak. A láthatóságot segítő eszközök megléte mellett rendszeresen ellenőrizzék a kormány és a fékek állapotát is, tájékoztatta portálunkat Vargáné dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Aktuális