A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A Fideszes Dankó Béla megyei útügyi biztos, csak hitegeti az embereket?

Portálunk augusztus elején írt cikket a Gyomaendrőd–Dévaványa közötti 4231 sz. összekötő út használhatatlanságáról, amiről Dévaványa határában tartotta meg sajtótájékoztatóját Samu Tamás Gergő, a Békés Megyei Közgyűlés Jobbikos frakcióvezetője, illetve a párt regionális igazgatója. Ez az az ominózus út, amit 2010-ben el is "temettek" az ott közlekedők. Ami érdekes, hogy utána, érdekes módon egyből kijavították a használhatatlan útszakaszt.

Több megyei médiumban is cikkeztek arról, hogy Dankó Béla megyei útbiztos kijelentette, hogy még a nyáron kijavítják a kritikus 0+000–3+600 km és a 4+600–5+591 km szelvények közötti (3,6+0,991 = 4,591 km hosszú) szakaszt. Portálunk levélben kereste meg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy hogyan is áll a régóta beígért szakasz kijavítása, melynek az anyagi forrása is rendelkezésre állt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbi választ küldte lapunknak:

A 4231-es jelű Dévaványa–Gyomaendrőd összekötő út 0+000–3+600 km és a 4+600–5+591 km szelvények közötti (3,6+0,991 = 4,591 km hosszú) szakasza szerepel a TOP-1.3.1-15 „Gazdaságfejlesztést és Munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című európai uniós programban. A TOP-1.3.1-15 megvalósításának végrehajtása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lebonyolításában ütemezetten halad. A TOP-1.3.1-15 lebonyolítása keretében a szükséges kivitelezési tervdokumentációk már elkészültek. A kérdéses útszakasz kivitelezésére vonatkozó verseny-újranyitási eljárás, tervezetten még szeptemberben megindul. A szerződéskötést követően a kivitelezés az időjárási viszonyoktól függően kezdődhet meg.

Lapunk megkérdezte az augusztusban sajtótájékoztatót tartott Jobbikos képviselőt is, hogy fejtse ki véleményét az ügyel kapcsolatban. 

A Jobbikos képviselő az alábbiakat nyilatkozta az ügy helyzetéről:

A közútkezelő válasza sajnos nem nyugtatja meg az érintett dévaványaiakat. Dankó Béla megyei útügyi biztos csak hitegette az embereket. Jó lenne végre lépne az ügyben, és nem bujkálna a választók elől.

Vajon mi a fontosabb?

A végére marad a kérdés, hogy vajon még az ősszel nekikezdenek a hánytatott sorsú egyre nagyobb forgalmú útnak, és az őszies időjárásnak köszönhetően olyan lesz amilyen, vagy várni kell 2018-ig, hogy a Fidesz ezzel szerezzen szavazókat a körzetben? Csak addig hány autó, illetve lengéscsillapító fog majd tönkremenni, a két város között közlekedőinek?

2010-ben így "temették el a 4231. sz. utat!

Videó: Dévaványa Közéleti Lapja 

Aktuális