A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Az orosházi fideszeseket, nagyon nem érdekli a kutyamenhelyre vezető út!

Az elmúlt testületi ülésen tárgyaltuk az Orosházi Állat- és Természetvédő Egyesület szakmai és pénzügyi beszámolóját. Ennek keretében felvetettem, hogy oldjuk meg önerőből a 2017. évi költségvetésünk tartalékkeretének terhére - az egyesület áldozatos munkájának elismeréseképpen, az általuk már annyiszor szóvá tett - a Szikhát Kutyamenhelyre vezető út járhatóságát, hiszen csapadékos időszakban megközelíthetetlen.

A képviselő-testület elmondta, hogy van megoldás, pályázatot adtak be a fejlesztésre. Indítványomat fenntartottam, hogy mindenféleképpen legyen már most döntés az út felújításának biztosítása kapcsán, a pályázat esetleges elutasítása esetére. A képviselő-testület határozattal mondja ki, hogy vállalja a 2017. évi tartalékkeret terhére annak felújítását egy elutasított pályázat esetén. 

Név szerinti szavazás mellett a fidesz önkormányzati képviselői egy tartózkodással nemet mondtak a Szikhát Kutyamenhelyre vezető rendkívül rossz állapotú út biztosan megvalósítandó felújítására, ezáltal nemet mondtak az örökbe fogadók, az iskolások, az önkéntesek számára való kijutásuk biztosítására, különösen csapadékos időszakban.

A fidesz önkormányzati képviselői munkájuk alapján nem csak az „embervédelemhez”, de az állatvédelemhez is a szokásos cinizmussal és arroganciával állnak hozzá, nélkülözve minden szakmaiságot. A fidesz önkormányzati képviselői az egyöntetű nemmel egyértelművé tették, nem akarnak foglalkozni az állatvédők kérésével - hiszen egy bizonytalan pályázat, rendkívül bizonytalan valamikori kimenetelétől teszik függővé –, nem fektetnek hangsúlyt az állatvédelem fenntartására, nem biztosítják a számos diák, önkéntes, jószándékú örökbefogadók igényének jogos elvárását.

Számomra minden igény védelmet élvez, legyen az nehézségekkel küzdő embertársunké vagy örökbefogadásra váró állaté főleg, ha a kérés teljesítése egyébként megoldható, csak akarat kérdése, olvashatót Dr. Szabó Ervin közösségi oldalán.

Aktuális