A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

2,5 milliárd forint összegű útfelújítással szúrja ki a kormány a Békés megyeiek szemét

Idén márciusában 2,5 milliárd forint összegű útfelújítás kezdődhet meg Békés megye közútjain, írja a Beol.hu. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által idén tavasszal indítani tervezett útfelújítási program országos szinten mintegy félezer kilométer hosszú főúti és mellékúti szakaszt érint, mely mintegy 69 milliárd forintból valósul meg. Békés megyében ezen projekten belül 17,44 kilométer hosszan erősítik meg a burkolatot, ami a forgalombiztonság és a kapacitások növelését eredményezik.

Békés megyében az idei évi útfelújítási program elsősorban a 44. és 47. számú főutakat érinti, emellett felújítják az Okányt és Vésztőt összekötő út egy szakaszát. A 44. számú főúton, Szarvas és Kardos közötti szakaszon, illetve a Kondoros területén fekvő szakaszon, összesen 14 km hosszan indulnak meg a javítási munkálatok, míg a 47. számú főúton, Körösladány területén, pedig 1,6 km hosszan. Az Okányt és Vésztőt összekötő 4235. számú út 1,8 km-es hossza újul meg.

Beol.hu

Aktuális