A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Már 70%-ban kész az új lelátó, a békéscsabai stadionban

Stadion bejárásra invitálta szerdán kora délután a sajtó munkatársait a Békéscsaba 1912 Előre. A résztvevők megtekintették a Kórház utcai stadion épülő új lelátóját, és az ott folyó munkálatokat. Molnár Balázs, a Békéscsaba 1912 Előre marketingese, illetve az informatikáért és az infrastruktúráért felelős munkatársa köszöntötte a megjelent újságírókat és a megjelenteket, köztük a labdarúgókat is. Szolga Krisztián építésvezető mutatta végig az épülő 2700 négyzetméteres épülő új lelátót, és helységeit.

Elfogtak egy eleki férfit, aki az eddigi információk szerint korábban több tízezer forintot lopott el egy eleki házból

A Gyulai Rendőrkapitányság 2018. április 24-én bűnügyi őrizetbe vett egy eleki férfit. A 43 éves R. József a gyanú szerint korábban pénzt lopott egy házból Eleken. Az egyik ablakon mászott be az épületbe, majd a nappaliból, egy szekrényről elvitt egy borítékot több tízezer forinttal. A férfi a gyanú szerint más bűncselekményeket is elkövethetett, a rendőrség vizsgálja, hogy az eleki lopáson kívül még mivel gyanúsítható,tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vádemelés a 23 éves békéscsabai U. János ellen

Több bűncselekmény miatt javasol vádemelést a Békéscsabai Rendőrkapitányság egy békéscsabai férfi ellen. A 23 éves U. János 2017 decemberében Békéscsabán, a Fövenyes utcában megütötte két autó vezetőoldali ablakát. Egyik üveg sem tört be, de az egyik gépkocsi ablaka megkarcolódott. Ezután, 2018. január 8-án, Békéscsabán, egy élelmiszerboltból, majd egy számítástechnikai üzletből lopott, az utóbbi helyről egy laptopot vitt el. A rendőrök elfogták és lefoglalták tőle a gépet. Ezen kívül januárban, szintén Békéscsabán, egy másik élelmiszerboltból is lopott, és egy autókereskedés telephelyéről elvitt egy személygépkocsit.

Baleset, és bűncselekmény gyanúja miatt történt előállítások

Gyulán, a Székely Aladár utcában, 2018. április 24-én, 13 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. A balesetben a jármű vezetője, aki a gyanú szerint ittasan volt, könnyebben megsérült. Sarkadon, a Kiss Áron utcában, 2018. április 24-én kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök egy férfinál. A 21 éves gyulai fiatalembert előállították orvosi vizsgálatra, a növényi törmeléket pedig lefoglalták tőle. A Sarkadi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, ennek keretében a lefoglalt anyagot a rendőrség igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg. 

Személyautó nem adott elsőbbséget egy kerékpáros nőnek Békéscsabán, és elütötte

Békéscsabán, a Május 1. utca és a Varságh Béla utca kereszteződésében 2018.április 23-án, 8 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsi nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros nőnek és elütötte. A nő elesett és könnyű sérülést szenvedett. A baleset okát és körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Elek közelében

Elek közelében 2018. április 23-án, 22 óra 15 perc körül elfogtak a rendőrök egy külföldit. A magát iraki állampolgárnak valló férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a határsértőt a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatása. A meghallgatását követően, a magát iraki állampolgárnak valló férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. 

Több Békés megyei rendőr részesült elismerésben a Rendőrség Napja alkalmából

Szent György nap, a Rendőrség Napja alkalmából Magyarország belügyminisztere Szent György érdemjelet adományozott dr. Bede Sándor r. ezredesnek, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetőjének, tanácsosi címet adományozott Hoffmann Mihály r. főtörzszászlósnak, a Sarkadi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti csoportparancsnokának, és 70. születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Hortobágyi Zoltán nyugállományú r. ezredesnek, a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete elnökének.

Több mint két tonna almaszállítmányt kapcsoltak le a pénzügyőrök Csorvás és Orosháza között

A pénzügyőrök Csorvás és Orosháza között állították meg azt a teherautót, amely megközelítőleg 2 300 kilogramm almát szállított Szegedre. A papírok és a rakomány átvizsgálásakor kiderült, hogy a szállítmány igazolására bemutatott felvásárlási jegyen nem a valóságnak megfelelő adatok szerepelnek. Az áru semmilyen azonosításra alkalmas jelöléssel nem rendelkezett, a papírokhoz képest túlsúlyos volt, és az áru értéke is csaknem kétszerese volt a felvásárlási jegyen szereplő összegnek. Az ellenőrzésen a sofőr ezeket elismerte, megerősítette, sőt az is kiderült, hogy ő maga foglalkoztatottként be sincs jelentve. 

Őrizetbe vettek egy értetlent, és lebukott négy piás sofőr is

Békés megyében 2018. április 22-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre. A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2018. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy újkígyósi férfit. A Békéscsabai Járásbíróság távoltartó végzésben megtiltotta neki, hogy felkeresse a feleségét, ennek ellenére elment hozzá. A rendőrség munkatársai a 31 éves férfit három napon belül bíróság elé állíthatják. Négy helyszínen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök 2018. április 22-én, Békés megyében.

Aktuális