Közösségi oldalak

Hírek

Legyél Te is rendőr!

JóPálya címmel tart iskolákat és munkahelyeket bemutató tábort a kereskedelmi és iparkamara Békés megyében. Az egész hetes program első napján a pályaválasztás előtt álló diákok ellátogattak a rendőrségre is.

Pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat fogadtak a rendőrök 2023. július 3-án a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon. A diákok a megyei kereskedelmi és iparkamara JóPálya című táborában vesznek részt. Az egész hetes program során középiskolákat, munkahelyeket látogatnak meg azért, hogy képet kapjanak a különböző oktatási programokról, megszerezhető végzettségekről, illetve a különböző szakmákban dolgozók hétköznapjairól, feladatairól. A táborozók érdeklődéssel hallgatták a toborzással foglalkozó rendőröket, akik bemutatták nekik a különböző időtartamú és szintű rendőrképzéseket.

Ezután a diákok a tevékenységirányítási központba mentek, ahol az osztályvezetőtől megtudhatták, mi történik, ha segélyhívás érkezik, hogyan hangolják össze a megyében szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját. A következő állomáson, a tornateremben fegyverzettechnikai bemutató várta a fiatalokat, majd az udvaron egy rendőrmotor körül gyűltek össze, és közlekedési rendőrökkel beszélgettek. A rendőrök örömmel válaszoltak a kérdésekre, és remélik, hogy a csoportból többen is úgy döntenek majd, hogy ezt a pályát választják, és kollégaként térnek vissza a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra.