Két határsértőt fogtak el Mezőkovácsházán

A külföldieket, akik nem tudják hitelt érdemlően igazolni személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, előállítják, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A mezőkovácsházi buszpályaudvaron, 2019. október 28-án, 10 óra 35 perckor elfogtak a rendőrök két külföldit. A férfiak algériai állampolgárnak vallják magukat, de egyikük sem tudja hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatásuk, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

17:40

Átadták a Mezőkovácsházán elfogott határsértőket a román hatóságnak

A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk. A hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2019. október 28-án, 17 órakor a magyar rendőrök átadták mindkét férfit a román hatóság képviselőinek, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


Close