Az MSZP, az LMP és a liberálisok kezdeményezik, hogy a helyiek kedvezményesen juthassanak kolbászfesztivál belépőjegyhez!

A Csabai Kolbászfesztivál mindig kiemelt rendezvénye volt Békéscsabának. A kolbászkészítés hagyományát bemutató és továbbadó fesztivál már európai szinten is jegyzett rendezvénnyé nőtte ki magát. Minden turisztikai látványosság, attrakció érték Békéscsabán, amelyekre építenünk kell.

– mondta Takács Péter LMP-s önkormányzati képviselő a csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

Továbbá kiemelte, hogy az elmúlt évtized belépőjegyeinek a folyamatos emelkedése azt eredményezte, hogy a csabaiak nagy része kiszorult a saját fesztiváljáról. Ezzel egy időben tudjuk, hogy ez az országosan népszerű turisztikai rendezvény jó hírét kelti városunknak.  Ezt a két érdeket kell összehangolni a városi testületnek és a rendezvény szervezőinek. El kell érni, hogy a méltán híres fesztivál egyszerre tudja kiszolgálni a csabaiakat, és az idejövő turistáknak is maradandó élményt nyújtson.

A városban aláírásgyűjtést indítottunk, és az interneten a peticiok.com oldalon is elérhető a kezdeményezésünk,  hogy a békéscsabai lakosok, a lakcímkártyájuk felmutatásával egy napon ingyen mehessenek be a Csabai Kolbászfesztiválra.

Close