Z. Kárpát: A kormány kérjen tanácsot az osztrákoktól, hogyan lehetne lejjebb nyomni az albérleti díjakat!

„Mi várunk” program néven három lábon álló javaslatcsomagot dolgozott ki a Jobbik annak érdekében, hogy megállítsák az albérleti díjak további emelkedését, és hogy segítséget nyújtsanak az albérletbe kényszerülőknek, elsősorban a fiataloknak.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke Ausztria budapesti nagykövetsége előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján arra szólította fel a magyar kormányt, hogy

kérjen egy időpontot a mögötte látható épületbe annak érdekében, hogy kapjon egy szakértőt, aki elmagyarázza, hogyan lehet olcsóbban bérelni lakást Bécsben, mint Budapesten.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrák példa mintaként szolgálhatna a magyar kormány számára, de a kabinet

béna kacsaként szemléli azokat a folyamatokat,

amelyeknek eredményeképpen egy, a felsőoktatásba frissen bekerült fialtal 160-180 ezer forintos albérleti díjakkal szembesül. Hozzátette, a belső kerületekben ez az összeg akár 200 ezer forintra is rúghat.

Z. Kárpát úgy véli, az Airbnb, valamint a külföldiek befektetési célú ingatlanvásárlása generálta ezeket a folyamatokat, melyekbe a kormányzatnak be kellett volna avatkoznia, a Parlamentben pedig „eltagadta a probléma létezését is”.

Alfahír

Close