A Domokos László vezette Állami Számvevőszék, behunyja a szemét, ha fideszes kerül korrupciós ügybe

Komoly korrupciós kockázatokat tárt fel az Állami Számvevőszék a fideszes vezetésű Csepregen.

A nem túl hízelgő megállapításokat tartalmazó jelentéstervezetet az önkormányzat már április elején megkapta, ám nem siettek tájékoztatni róla a város polgárait. Varga Dániel jobbikos képviselőtől hivatalos kérése ellenére is megtagadták, hogy megismerhesse a dokumentumot.


A végleges jelentés szerdán került fel az ÁSZ honlapjára. A felügyeleti szerv többek közt megállapítja, hogy a belső kontrollrendszer kialakítása az Önkormányzatnál nem volt szabályszerű,

“így az nem biztosította a közpénzfelhasználás szabályosságát, a nemzeti vagyonnal történő felelős gazdálkodást”, illetve „A korrupció megelőzésére szolgáló integritási kontrollok kiépítése és működtetése nem megfelelően történt meg.”

Varga Dániel keddi Facebook bejegyzésében azt írja:

“nem véletlenül volt a nagy titkolózás és mellébeszélés”

A jobbikos képviselő hozzátette:kíváncsian várja “hogy magyarázzák meg ezt a bizonyítványt a helyi közvélemény előtt.”

A csepregi önkormányzat csak Varga számon kérő bejegyzése után, szerdán tett közzé tájékoztatást az ÁSZ-jelentésről. A jegyző, illetve Vlasich Krisztián által jegyzett közlemény szerint az ÁSZ javaslatában foglaltak “további intézkedést nem indokolnak”, így visszautasítják Varga Dánielnek “a közvéleményt félrevezető, politikai haszonszerzés érdekében közé tett megnyilvánulását.”

Close