Orbán és Mészáros Lőrinc milliárdokat lopnak, miközben megsértik az európai alapértékeket (Videó)

Ismét Orbán Viktortól volt hangos a német közszolgálati tévé.

A ZDF Zoom+ című műsorában ezúttal arról volt szó, hogy vajon ártanak-e a demokráciának az uniós pénzek. A műsor készítői arra jutottak, hogy a Kelet-Európába kiutalt pénzek lényegében arra voltak jók, hogy bebiztosítsák velük a hatalmukat a magyar, a cseh és a román vezetők.

Sőt, még azt is kimondták, hogy

Orbánék milliárdokat lopnak Brüsszelből, miközben megsértik az európai alapértékeket.

A műsor szerint Magyarországon még súlyosabb a helyzet, mint a másik kettő országban, mert mialatt a cseh Andrej Babis pl. a politikával csinálja a pénzt,

Orbán a pénzből csinálja a politikát.

Hogy demonstrálják, pontosan miről van szó, a magyar korrupciót Mészáros Lőrinc és Orbán egy közös fotójával illusztrálták. De mást is megmutattak, pl. a miniszterelnök felcsúti háza melletti stadiont és a hírhedt kisvasútját.


A műsor szerkesztői leszögezték: mindezek fényében különösen dühítő, hogy jelenleg Magyarországon a legmagasabb az egy főre jutó uniós támogatások mértéke. Tiborcz István ELIOS-ügyét is felemlegették és a magyar sajtó kormánypárti bekebelezését.

A műsor végén elmondták, aki arra vár, hogy az EU majd fehér lovon megmenti ezeket az országokat, az csalódni fog, az EU ugyanis tehetetlen, hiszen egy olyan közösségről van szó, melyet azzal a szándékkal alapítottak, hogy abban felelősen viselkedő tagállamok fognak részt venni. A német köztévé szerint Magyarország már nyilván nem ilyen.

Close