Idén is nagy sikere volt Békés megyében, a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatnak

Idén is nagy sikere volt Békés megyében a már hagyományos „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatnak. A legjobban sikerült munkákból 2019. május 14-én nyílik kiállítás Békéscsabán, a Csaba Centerben.


A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján idén is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot. Az alkotások központi témája ezúttal a vezetés közbeni mobiltelefonálás és a fülhallgató használatának veszélyei voltak. Békés megyében 142 óvodásból és általános iskolából 3256 rajz érkezett. A városi fordulókban kiállított rajzokat 2019. április 9-én értékelte a megyei zsűri. A kivitelezés, a művészi érték és a mondanivaló egyaránt számított.

Az alkotásokat Ván Hajnalka, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze, Lehoczky Péter, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere és Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője nézték végig. Az 1760 alkotásból az óvodás, valamint az általános iskolás alsó és felső tagozatos kategóriában is 6-6 rajzot választottak ki, amelyeket továbbítanak az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz. A legjobb 150 rajzból pedig 2019. május 14-én kiállítás nyílik Békéscsabán, a Csaba Centerben. A tárlat öt napon át, 2019. május 19-éig látogatható majd.

Close