Az Átlátszó kikéri az MTVA-székházban erőszakot alkalmazó biztonsági őrök neveit

Ahogy arról beszámoltunk, kiszivárgott egy felvétel az MTVA-székházból, amelyen az látható, hogy fegyveres biztonsági őrök erőszakkal földre vitték Varju László DK-s országgyűlési képviselőt, a bokáját, térdét csavargatták, rátérdeltek a derekára, megpróbálták elrúgni tőle a telefonját. A felvétel akkor készült, amikor ellenzéki politikusok bementek az MTVA székházába, hogy beolvashassák az ellenzék és a tüntetők öt pontját, azt végül a köztévé nem használta, csak azt mutogatták, amikor már a földön fekszik a képviselő. A DK hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentette a köztévé biztonsági őreit.

A biztonsági őrök erőszakkal földre vitték Varju László országgyűlési képviselőt, akihez hivatalosan hozzá sem érhetnének.

Az Átlátszó most azt írja, közérdekű adatként kikérik minden érintett nevét, “az őröktől a feljelentések alapján döntést hozókig mindenkiét”. Ha pedig nem kapják meg, akkor perelni fognak.

A cikkben a szerző először végigveszi:

A parlamenti képviselők jogszerűen léptek be az MTVA-székházba, “a biztonsági őrök pedig a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményét követték el, illetve súlyosan megsértették a képviselők mentelmi jogait”.

Mindezek után hiába kérték az érintett országgyűlési képviselők, a rendőrök jogsértő módon mégsem intézkedtek, majd kidobásuk után jogellenesen nem engedték be őket a székházba. A feljelentések után pedig, a legutóbb elérhető nyilvános információk szerint nem történt semmi, miközben zászlórudat lefestő fiatal már meg is kapta a 300 óra közmunkáját.

“És akkor mindezek mellett a közmédia rágalomhadjáratot indított a tüntetők és az ellenzéki képviselők ellen – ennek talán legdurvább eleme az, hogy a Varju László elleni erőszakról készült felvételeket eltitkolták, azokat megvágva mutatták be, egyértelműen politikai lejáratásra használva őket, és egyben eltitkolva azt, hogy bizonyítéka van a közmédiának a saját székházában országgyűlési képviselők sérelmére elkövetett bűncselekményre”

– írja a szerző.

Close