(k)Áder Jánosnak üzentek a vasutasok

A kormánytól kapott „karácsonyi ajándék”, a rabszolgatörvény helyett jobb béreket, kevesebb túlórát és rugalmas nyugdíjrendszert kérnek a vasúti dolgozók. A Vasutasok Szakszervezete közleményben jelezte, nem akarnak, nem tudnak már ennél többet dolgozni, az emberek ugyanis már most is végtelenül leterheltek.

Megfelelő bérekre, kevesebb túlórára, létszámnövelésre, méltó munkakörülményekre, munkájuk elismerésére és az évekkel ezelőtt eltörölt korengedményes és korkedvezményes nyugdíj helyett ígért, de a mai napig nem teljesített rugalmas rendszer bevezetésére, valamint a menetkedvezmény végleges rendezésére cserélnék be a rabszolgatörvényt.

– olvasható a közleményükben.

Végtelenül nagy cinizmusra és a munkásemberek semmibe vételére vall, ahogy a kormány az ünnepre időzítve és tagjai álszent mosolyával kísérve átnyújtotta a magyar embereknek a karácsonyi adományát, a munka törvénykönyvébe becsomagolt korbácsot, amellyel a munkáltatók a végtelenségig hajszolhatják majd a dolgozóikat.

– mondta Meleg János, elnök.

Az emberek nem akarnak többet túlórázni, hiszen sokan a jelenlegibe is belerokkannak, sőt belehalnak. A törvény azért is veszélyes, mert alkotói jól tudják, a munkások többsége nem tudja eltartani a családját az alapfizetéséből, ezért túlórával pótol valamennyit a megélhetéshez. A vasutasok például olyan munkakörülményeket és alapbéreket kérnek – aktuálisan akár karácsonyi ajándékként -, amely újra vonzóvá tenné az ágazatot, s nem kellene a létszámhiány miatt egy embernek három másik munkáját is elvégeznie. A vasutasok éjjel, nappal, hétvégén és ünnepnapokon is dolgoznak – egyre többször az utasok bántalmazásainak is kitéve -, egyebek között karácsonykor is nekik köszönhetően kereshetik fel egymást az ország legtávolibb pontján élő családok

– tette hozzá.

Meleg azt is leszögezte, hogy a VSZ minden tiltakozáson ott lesz, és ha eljön az idő, egységes demonstrációra mozgósítja az ágazatban dolgozókat.

Persze a szervilis fideszes flufferek, valamint a propagandát tátott szájjal, rágás nélkül nyelők szerint mindez az ellenzék kitalációja. A 400 órányi túlmunka „önkéntes”, a munkáltatók pedig – bár ráérnek 3 év múlva megtenni – bizonyára minden esetben, havonta kifizetik majd a dolgozókat…

A valóság ezzel szemben az, hogy a fideszes rabszolgatörvénynek köszönhetően maximum a multiknak lett boldog a karácsonya.

zsurpubi.hu

Close