13 hónapig érvényesek a 2019. évre elővásárolt éves autópálya matricák

December 1-jétől idén is lehetőség nyílik az éves országos és éves megyei matricák elővásárlására. Az úthasználati jogosultság a 2018-es évhez képest változatlan áron érhető el, összesen 13 hónapos érvényességi idővel.

2018 decemberében már megvásárolható a 2019-es évre vonatkozó éves országos és éves megyei érvényességű e-matrica. Fontos tudnivaló, hogy az elővásárolt matricák érvényességének kezdete 2019. január 1., nem pedig a vásárlás napja vagy egyéb más nap, így ezek a jogosultságok idén még nem használhatóak. Az érvényesség vége 2020. január 31., így összesen 13 hónap érvényességi idővel számolhatnak az elővásárló autósok.

A kényelmi szolgáltatás több időt biztosít a vásárlásra, megkönnyíti az éves jogosultságok beszerzését. Az autósok elkerülhetik az év eleji sorban állást az értékesítési pontokon. További előny, hogy a matricák akár ajándékba is adhatók, vagy céges felhasználók esetén még idén költségelhetők.

Az elővásárlás bankkártyával vagy átutalással a https://e-autopalyamatrica.hu portálon akár regisztráció nélkül is elvégezhető díjmentes kiegészítő szolgáltatások igénybe vételével (balesetbiztosítás, üzemanyagkártya), továbbá SMS-ben, applikációk segítségével, valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél is megoldható.

http://ots.mti.hu/hirek/139869/13_honapig_ervenyesek_a_2019_evre_elovasarolt_eves_autopalya_matricak

Close