Az ítélőtábla helybenhagyta a kábítószercsempész letartóztatásának fenntartását

A Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult bűnügyben a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta a vádlott letartóztatását fenntartó elsőfokú határozatot.

A Szegedi Törvényszék a szerb állampolgárságú vádlottat bűnösnek mondta ki különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében, ezért 7 év börtönbüntetésre és 7 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.


Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a szabadságvesztés tartamának súlyosításáért és végrehajtásának fegyházban történő megállapításáért, a vádlott és védője a büntetés enyhítése iránt jelentett be fellebbezést.

A fellebbezésekre tekintettel a Szegedi Törvényszék a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta. A vádlott és védője e döntéssel szemben is fellebbezést jelentett be.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a bűnösségét beismerő vádlott 2019. év elején jelentkezett belépésre az országba úgy, hogy az általa vezetett tehergépkocsi padozatában kialakított rejtekhelyen az eljárás során ismeretlenül maradt személyek a férfi tudtával kábítószert rejtettek el. A tételes vámvizsgálat során összesen 68 csomagban több mint 75 kilogramm kannabiszt foglaltak le, amelynek hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát közel nyolcszorosan haladta meg.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott letartóztatását fenntartó elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a nem jogerősen hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt, Magyarországon családi kötődéssel, megélhetését biztosító jövedelemmel és lakóhellyel nem rendelkező külföldi állampolgár vádlott letartóztatását fenntartó elsőfokú végzést helybenhagyta, tájékoztatta portálunkat Dr. Lőrinczy György sajtószóvivő.

Close