Kábítószer, verés, lopás, védelmi pénz – mindez egy kollégiumban

Súlyos vádakat fogalmaztak meg egy kiskunfélegyházi kollégium ügyeiről. A rendőrség kábítószer-használatról kapott bejelentést. A Fókusznak név és arc nélkül meséltek horrorsztorikat.

Évek óta problémát okoz a drog és alkoholfogyasztás egy kiskunfélegyházi kollégiumban – állítja az RTL. A Fókuszhoz juttattak el egy állítólag a kollégiumban készült videót, amelyen egy fiatal fehér port szív fel az orrába, társai videózzák és nevetnek. Néhány pillanattal később egy vödörbe hány, miközben a háttérben továbbra is csak nevetnek rajta. Amikor pedig ki akar menni a szobából, visszatartják.


Évekkel ezelőtt is rendszeres volt, hogy mentőt kellett hívni gyerekekhez, túladagolás, gyógyszerezés miatt – hangzott el a riportban. Az a vád is elhangzott: vannak gyerekek, akik védelmi pénzt szednek a többiektől. Az intézmény igazgatója a tévéseknek azt mondta: nem tud olyan esetekről, amilyenekről a vádakban szó volt. A rendőrség azt írta, hogy kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt nyomoznak, bántalmazásról vagy védelmi pénzekről nem kaptak bejelentést.

Close