Öt határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

Mezőhegyesen három, Mezőkovácsházán két külföldit ellenőriztek a rendőrök. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, ezért előállítják őket, tájékoztatta portálunkat Lipták András c. r. törzsőrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mezőhegyesen, a vasútállomáson, 2019. december 15-én 4 óra körül elfogtak a rendőrök három határsértőt. A férfiak algír állampolgárnak vallották magukat. Mezőkovácsházán, szintén a vasútállomáson, 2019. december 15-én 4 óra 30 perc körül ellenőriztek a rendőrjárőrök két külföldit, mindketten szír állampolgárnak mondták magukat. A határsértők egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállítják őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatásuk.

14:30

Újra Romániában az öt határsértő

A határsértők egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, ezért előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. Mivel illegálisan lépték át az államhatárt, a magyar rendőrök 2019. december 15-én 14 óra 5 perckor átadták őket a román hatóság képviselőinek, tájékoztatta portálunkat Lipták András c. r. törzsőrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Close