Ma sem maradt nyertes közbeszerzés nélkül a Mészáros család

232,5 millió forintot vághat zsebre a világ 2057. leggazdagabb emberének családi cége. A Mészáros Lőrinc gyermekeinek, valamint magának Mészáros Lőrincnek a cégbirodalmához tartozó Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. ilyen összeggel nyerte el a felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése tárgyában kiírt közbeszerzési eljárást. A tender eredményéről szóló hirdetmény ma jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Mészáros Lőrinc egyre jobban bevonja gyermekeit az üzleti életbe. Az oligarcha Konzum Nyrt.-je beolvad a szintén a hozzá tartozó Opus Global Nyrt.-be, piaci hírek szerint az így létrejövő, nagyságrendileg 350 milliárd forint saját tőkéjű cég elnöke Mészáros Lőrinc Beatrix nevű lánya lehet.


A mostani tenderen nyertes kft. a FEJÉR B.-Á.-L. Zrt. leányvállalata, ennek tulajdonosai korábban egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban a milliárdos gázszerelő gyermekei voltak. Egy hónapja számoltunk be róla, hogy Orbán strómanja egy tőkeemelés révén 10,6 százalékos arányban maga is tulajdonossá vált. Az általa megszerzett részvénycsomag azonban osztalékelsőbbségre jogosítja: a kivett nyereség fele Mészáros Lőrinc markát üti.

600 ezret pakolt gyerekei cégébe Mészáros – százmilliókat vehet ki belőle

A cégbírósági adatok alapján a portál azt írja: az alaptőkét 600 ezer forinttal emelték meg, méghozzá egyetlen, 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával. Ezt az egyetlen részvényt vásárolta meg Mészáros Lőrinc, amivel vélhetően rendkívül jó üzletet csinált a felcsúti dollármilliárdos: a többi részvényes előtt, részesedésének arányánál kedvezőbb mértékben kaphat osztalékot.

Dobos Zoltán – Alfahír