Meghátrált a Hankook! – Győztek a sztrájkolók!

Csütörtök este megállapodtak.

Székely Tamás a VDSZ elnöke a Mércének nyilatkozva azt mondta: tegnap este ültek le tárgyalni a Hankook képviselőivel, és ma 19 óra 45 perckor meg is állapodtak.


Mint kiderült: ahhoz, hogy egyáltalán meg tudják kezdeni a tárgyalásokat, meg kellett kerülni a magyar tárgyalófelet. Bár a megállapodás részleteit csak holnap hozzák nyilvánosságra, Székely a Mércének azt mondta: a Hankook által március elején egyoldalúan kihirdetett béremeléshez is jön még egy 8,5 százalékos emelés év végére, tehát aki a legrosszabbul kapott a Hankook egyoldalú emelésével az is 18,5 százalékos béremelést kap év végére, az előző év végéhez képest. De más kategóriák is vannak a béremelésekben, ezeket is holnap ismertetik.

A Jobbik közleménye:

Győzött az elszánt akarat, győzött az igazság!

Az elmúlt hetekben többször felszólaltam a parlamentben, és sajtótájékoztatókon is kértem a magyar kormányt, hogy üljön le stratégiai partnerével, a Hankookkal tárgyalni, és segítse a magyar dolgozóink érdekeit érvényesíteni. Napok óta sztrájkoltak ugyanis tisztességes munkáért tisztességes bért követelve honfitársaink. Mindannyiszor elutasítást kaptam – a dolgozókkal együtt –, mondván, a kormánynak nem célja, hogy beavatkozzon. A sztrájkolók egyedül maradtak küzdelmükben, de elszántan harcoltak igazukért a dél-koreai vezetéssel: nemet mondtak a megfélemlítésre és a zsarolásra is.

Ma este győzött végre ez az elszánt akarat, győzött az igazság: megszületett a megállapodás a Hankookban. A dolgozók szabadságharcot vívva egy egész országnak megmutatták, a magyar nem rabszolgának született, térdre kényszerítették a dél-koreai vezetést! Gratulálok a sztrájkban résztvevőknek bátor kiállásukért, a kormánynak pedig üzenem: szégyelljék magukat!

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője

Close