Az államtitkár leültetné a közszolgák kirúgásáról kérdező jobbikost


Nem szép búcsú.

Varga-Damm Andrea kedden napirend előtti felszólalásban beszélt a közszolgáltatásban zajló nem éppen elegáns leépítésekről abban a rendszerben,

“ahol 13 miniszter, 66 államtitkár,117 helyettes-államtitkár, 5 miniszterelnöki biztos, 12 miniszterelnöki megbízott 10 kormánybiztos és 10 miniszteri biztos van”.

A jobbikos politikus felidézte, hogy a kormány mindössze 2 napot hagyott a leépítésekre, így belegázoltak az emberek életébe a halottak napján és a Mindenszentek idején.

Cáfolta, hogy az elbocsájtások azokon a területeken zajlottak volna, ahol felesleges munkaerő volt, illetve közölte, az sem volt igaz, hogy a kirúgott közszolgák átképzését segítették, mert az átképzés csak az önkéntes katonai szolgálatra vonatkozott.

“Higgyék el, mindannyian kerülhetnek abba a helyzetbe, amikor önöktől is búcsúzni fognak, és nagyon rosszul fog önöknek esni az, hogy a saját módszereiket látják majd viszont a saját életükben”

– utalt Varga-Damm Andrea azokra a hírekre, hogy sok esetben emailben érkezett a felmondás, vagy a felmondólevél átvételének pillanatában kikapcsolták a pórul járt közszolga számítógépét.

A kormány részéről Soltész Miklós államtitkár válaszolt, aki 2018 novemberében először ellőtt egy elmúltnyolcévet, majd azon értetlenkedett, hogy miközben “megoldották” a munkanélküliséget, még sincs elég szakember az építkezéseken, és nincs elég diák a felsőoktatásban.

Majd a leépítések kapcsán megidézte pártja korábbi pénztárnokát, Simicska Lajost, amikor a nagyvállalkozó a G-napon elzavarta az orbánistákat a Magyar Nemzetből is a Hír TV-ből (persze, aztán azok visszajöttek, míg az elküldött közszolgákat nem fogja visszahívni egy másik fideszes oligarcha), Soltész szerint ez is mutatja, hogy a Jobbikban sem búcsúznak szépen.

“Sok jó küzdelmet kívánok, akár abban is, hogy üljön le, ülősztrájkot folytasson, de most már ne Orbán Viktor szobája elé két napig, hanem üljön le a Jobbik frakciója előtt, és ott vesse fel ezeket a kérdéseket”

– zárta az államtitkár.

Persze, az elbocsájtott közszolgáknak ettől még nem lesz új munkahelye.

Sarkadi-Illyés Csaba 

Close