Orosházára most picit mindenki jobban figyel…

Dr Szabó Ervin polgármester-jelölt Orosháza

Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városáért! Lokálpatrióta Mozgalom (Jobbik, DK, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom) polgármesterjelöltjét azután kérdezte az Alfahír, hogy leadta szavazatát a vasárnapi önkormányzati választásokon.

A politikus a kampányt értékelve hangsúlyozta, az ellenzék összeállt a városban, azonban augusztus közepén ebből kiszállt az MSZP, és innentől kezdve semmilyen egyeztetésre, kommunikációra nem voltak hajlandóak Fetser Jánosék.

Ebből azt tudtam csak leszűrni, hogy nem valódi ellenzékiek, nem a változást óhajtják, hanem feltételezhetően a Fidesz érdekét szolgálják

– fogalmazott Szabó Ervin, hozzátéve:

ennek ellenére sem változott a helyzet, meggyőződése, hogy az ellenzéki összefogás el tudja hozni a változást.
Az ellenzéki megállapodást más szempontból is fontosnak ítélte.

“Jól érzékeljük, hogy Orosházára picit mindenki jobban figyel”

– utalt arra Szabó Ervin, hogy ez a város adja a maffiavádakkal meggyanúsított fideszes Simonka György legnagyobb szavazóbázisát. A városvezetés kiszolgálta őt az elmúlt 5 évben, bábuként, gondolkodás nélkül hozták meg a döntéseket az érdekében, de ennek kell véget vetni – fogalmazott.

Szabó Ervin szerint

“Dávid Zoltán bukásra van ítélve,”

mert 5 évig nem az itt élők érdekeit szolgálta, hanem Simonka Györgyöt képviselte, és ez a város ráment erre – tette hozzá.


Az ellenzéki polgármesterjelölt véleménye szerint Simonka György és Dávid Zoltán karöltve elérte, hogy ma már azt is ki lehet jelenteni, nem jó orosházinak lenni.

A mai tét nem kisebb, mint hogy visszaadjunk a reményt, és célunk, hogy vissza tudjuk csábítani a már elvándorolt orosháziakat is

– fogalmazott.


Szabó Ervin úgy látja, a magas részvételi arány az ellenzéki esélyeket növeli, mert a kampány alatt is azt tapasztalta, hogy az itt élők többsége változást akar, éppen ezért a magas részvételi arány szükséges ahhoz, hogy a valódi ellenzéki összefogás reálisan várja a győzelmet.

Sarkadi-Illyés Csaba – Alfahír

Szabó Ervin élő bejelentkezése a szavazásról:

Close