Két csabai bajnoki cím a kick-box point-fighting OB-ről

Ahogyan ez a korábbi években hagyomány lett, Csepelen,a Halker- Királyteam Küzdősport Akadémia termében került megrendezésre a point-fighting és a formagyakorlat kick-box országos bajnokság döntője. A verseny tétje nem csak az országos bajnoki cím megszerzése volt, hanem itt dőlt el, ki indul a hónap végén Mariborban, a point- fighting, formagyakorlat, light-contact és full- contact Európa-bajnokságon.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a Békéscsabai Lakótelepi SE és a Contact SE Orosháza versenyzői léptek tatamira. Eszközös “hard” kategóriában az orosházi Puravecz Péter minimális különbséggel szorult a dobogó második helyére. A 79 kg-os súlycsoportban Szász Kristóf (Békéscsabai Lakótelepi SE) technikás küzdelemben verte a király teamos Tar Balázst és szerezte meg az országos bajnoki címet. 69 kg-ban házi döntőt vívtak Debreczeni Dezső tanítványai. Fordulatos és technikás, gyors küzdelemben végül is két ponttal győzött Hídvégi Nándor klubtársa, Viczián Roland ellenében.

[GARD]

Összegezve két országos bajnoki cím és két ezüstérem a mérlege a vasárnapi döntőknek. Az Európa-bajnokságon való indulásra Szász Kristóf, Hídvégi Nándor, Opauszki Dávid, Laurincz Boglárka szerzett jogosultságot, közülük végül is Hídvégi Nándor és Opauszki Dávid lesz valószínűleg az utazó válogatott csapat tagja. Mind a ketten voltak már felnőtt magyar válogatottak . Erősen anyagiak függvénye is, hogy ki indulhat majd, hiszen a szövetség csak azok indulását támogatja, akik a korábbi években VB- EB érmeket szereztek. Ezért is várja a Lakótelepi SE kick-box szakosztálya a támogatókat a kiutazáshoz!

Eredmények:

Zenés, fegyveres formagyakorlat “hard” kategória:
2.Puravecz Péter (Contact KTSE, Orosháza)
Point-fighting szabályrendszer:
69 kg.
1.Hídvégi Nándor (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)Edző: Debreczeni Dezső
2.Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
79 kg.
1.Szász Kristóf (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debteczeni team) Edző: Debreczeni Dezső

Close